Tiskové výstupy

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ IIO z 11.6.2009: Prohlášení ke konferenci Datové schránky

Datum vydání: 11. června 2009
Druh tiskové informace: TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ
IIO vydává v souvislosti s organizací konference Datové schránky a v souvislosti s partnerstvím se společností ABF následující tiskové prohlášení.

INICIATIVA INFORMATIKY PRO OBČANY

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ

11. června 2009

Prohlášení ke konferenci Datové schránky

PRAHA, 11.6.2009: Iniciativa informatiky pro občany je spoluorganizátorem Konference Datové schránky, která proběhla v pondělí 8.6.2009 v Hradci Králové. Setkáváme se vesměs s pozitivními reakcemi v souvislosti s touto konferencí, avšak objevují se i reakce negativní. I my se bohužel domníváme, že některé informace prezentované na konferenci, nebyly podány zcela přesně. Nehodláme spekulovat o konkrétních případech, chceme ale ujistit všechny zájemce o tuto problematiku, že odborníci a spolupracovníci IIO jsou připraveni odpovídat na otázky nejen od účastníků konference.

V souvislosti se samotnou organizací musíme opět důrazně zopakovat, že IIO nenese žádnou zodpovědnost za organizaci konference a ani za obchodní vztahy, podmínky a jejich splnění ze strany společnosti ABF. My sami můžeme bohužel potvrdit, že jsme byly opakovaně poškozeni jednáním (spíše nejednáním) paní Michaely Renčínové a že máme informace o tom, že to bylo svévolné jednání paní Renčínové, dokonce v rozporu se zadáním a příkazy jejího nadřízeného. Celou věc budeme v následujících dnech dále řešit. Iniciativa informatiky pro občany považuje konference k této oblasti za velmi významné a důležité.

Máme zájem o další úzkou spolupráci se společností ABF i na jiných již rozjednaných projektech a akcích, důrazně však odmítáme jakoukoliv spolupráci s paní Michaelou Renčínovou a jsme přesvědčeni, že svým chováním - i jako zaměstnankyně společnosti ABF - poškodila Iniciativu i její členy osobně. V této chvíli budeme od vedení společnosti ABF požadovat vysvětlení některých konkrétních kroků a výroků paní Renčínové a budeme požadovat, aby se celou věcí velmi vážně zabývalo nejen ve vztahu k nám, ale i ve vztahu k partnerům konference, kteří přijali nabídku partnerství i po našich konzultacích. Společnost ABF považujeme pochopitelně za významného hráče na poli organizace veletrhů a konferencí. Troufáme si tvrdit, že jednání jednoho člověka nás však poškozuje a obtěžuje všechny a nemůže zůstat bez potrestání.

Toto je znění tiskové informace Iniciativy informatiky pro občany. Veškeré tiskové informace IIO naleznete na našich oficiálních WWW stránkách na adrese www.iio.cz.

Žádné komentáře